dimecres, 27 de maig del 2009

nº 1 (Publicat per l'Assemblea de Joves del Baix Gaià)

Butlletí no periòdic de l’Assemblea de Joves del Baix Gaià exemplar nº 1 27/06/2007



Traiem el nostre segon butlletí, degut a la necessitat d’organitzar-nos contra l’agressió a Muntanyans II

Corrupció al Pla Parcial Muntanyans II?

En la campanya que vàrem dur a terme durant els últims mesos de l’any passat i el gener d’aquest any, finalitzàrem amb un manifest on comparàvem Torredembarra amb Marbella, no pas per insinuar cap corruptela, sinó, per què en el context de l’anàlisi que fèiem i que referia a tota la costa dels Països Catalans, consideràvem que aquests havien estat i segueixen sent víctimes d’una de les més grans agressions territorials a l’Estat Espanyol, i Torredembarra n’és un exemple.

La sorpresa per part nostra vingué quan l’alcalde respongué histèricament a la nostra denúncia, dient que la honorabilitat de Torredembarra era inqüestionable. Estava clar, ell havia associat Marbella a corrupció, fet bastant natural tenint en compte l’actualitat d’aquells dies.

Però sorpresa nostra altre cop, descobrim la setmana passada que la Fiscalia està investigant l’Ajuntament, i la sospita plana sobre la empresa VICSAN i la promotora Vegas de Guadaira.

Ja fa temps que les entitats repetim dos arguments que a molt poca gent escapen contra aquesta urbanització: primer, és zona inundable i no és raonable que s’hagin d’inventar noms de tipus de carrer –carrer-riera- per a fer una urbanització, i menys quan això és un perill per a les persones; segon, la urbanització, perjudicarà irremeiablement el PEIN dels Muntanyans –zona protegida -, com ja han començat a fer les obres iniciades recentment, que han provocat que creixi Canyissar en comptes de Salicòrnia, una planta en perill d’extinció.

Les informacions apunten cap a la desaparició d’un informe pagat per Madrid on s’indicava que no era un lloc per a construir-hi, i que van recuperar membres de la Plataforma Salvem Muntanyans. Resulta estrany també, que es segueixi volent construir a pesar que, tal i com indica l’estudi de la Fundació Bosch i Gimpera de la UB, tot el terreny és inundable i per naturalesa pròpia, el torrent d’en Gibert no seguirà cap corredor preestablert.


Nous moviments per salvar Muntanyans II

Des d’alguns sectors s’ha pretès que la construcció de Muntanyans II era ja inevitable, i que els qui teníem esperances estàvem fent el ridícul. Però s’equivocaven.

Per una banda, apareix la Fiscalia per investigar unes sospites de corrupció, que a dir la veritat després de tant de temps, fóra molt difícil trobar-ne proves, però és també cert que la foscor al voltant d’aquest tema, el qual no hauria d’ésser difícil d’aclarir, només fa que créixer.

El grup parlamentari de CiU, va treure la setmana passada una proposta de resolució al parlament on es justifica la necessitat de protegir Muntanyans II, i es proposa com a solució, entre d’altres, la inclusió d’aquest espai en l’EIN. Així doncs, si s’aprovés, tindríem el conflicte que en realitat ja existeix i moltes entitats fa temps que denunciem, traslladat a les institucions, i discutit seriosament per uns responsables polítics que massa sovint tendeixen a tancar els ulls. Deixant de banda els motius estratègics pels quals CiU està jugant aquest paper, doncs sabem que com la resta de partits del parlament només són ecologistes a la hora de parlar. Tot i així, està clar que el fet que aquesta moció que han presentat s’acceptés, ens permetria trobar el conflicte obert de bat a bat, i es guanyaria un temps que podria ser decisiu per donar pas al judici pel qual la Plataforma en va iniciar els tràmits; i si aquest es realitzés, hi ha poca gent que posi en dubte que aleshores la urbanització no es podria construir per ordre judicial.

També tenim, però, una esmena d’ICV que “estova” la moció de Convergència, tot i que també en seria positiva la seva aprovació. No entenem per què ICV esmena el fet que la Generalitat doti de mecanismes legals i pressupostaris per aturar la urbanització, tot protegint l’espai, i posterguen més l’agonia d’aquesta lluita, proposant per contra, un diàleg amb les parts implicades per tal de solucionar el conflicte, i mencionant en especial “l’Ajuntament de Torredembarra” que ja sabem que no en té cap interès. És que no tenen clar que ells tenen més poder i per tant més responsabilitat que l’Ajuntament? Esperem que des d’ICV i ERC es recapaciti i es pensi en aquest espai quant tingui lloc del debat, o els passarà factura.

AIXÍ DONCS, ÉS MÉS NECESSARI QUE MAI QUE ELS POLÍTICS ENS ESCOLTIN. L’AJBG CONVOCA AMB URGÈNCIA UNA REUNIÓ PER FER UN FRONT COMÚ I ACTUAR CONTRA MUNTANYANS 2: DIJOUS 5 DE JULIOL AL CASAL.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada