dimecres, 27 de maig del 2009

nº 0 (Publicat per l'Assemblea de Joves del Baix Gaià)

Butlletí no periòdic de l’Assemblea de Joves del Baix Gaià exemplar nº 0 27/02/2007


Prenent el nom de la cançó "piedra contra tijera" d'SA, traiem el nostre primer butlletí: "Quieren tapar-nos la boca para que nadie nos pueda escuchar!"

PRESENTACIÓ

L'Assemblea de Joves del Baix Gaià, és un col·lectiu de base i assembleari creat a la vila de Torredembarra el juliol del 2006. Aquest col·lectiu, és una eina de debat i de conscienciació on els joves poden plantejar les mancances socials, polítiques i culturals, i a partir d'aquí, crear alternatives.

L'Assemblea de Joves del Baix Gaià, ha estat fruit de la voluntat d'un grup de joves crítics d'aquesta societat, joves que analitzen el present per tal de dibuixar un futur igualitari, solidari i lliure; treballant des de la repressió fins a la precarietat laboral, des de l'especulació del territori fins al patriarcat, o bé des de el feixisme fins a la defensa dels drets nacionals que ens pertoquen com a catalans.

L'AJBG, vol crear un espai de debat i discurs al poble i la comarca, pretén reflectir unes problemàtiques mitjançant activitats o accions que ens afecten com a joves i com a ciutadans. En són exemples la okupació simbòlica que férem l’estiu passat, l’enterrament del nou Estatut d’Autonomia i la Campanya contra l’especulació que culminà amb una manifestació per a demanar la preservació del espai del Pla Parcial Muntanyans II.

La lluita principal de l'assemblea de joves, és eradicar totes les branques produïdes pel mateix sistema imperant, un sistema que ningú ha triat, però un sistema que al mateix temps, totes i tots l'obeïm, un sistema anomenat capitalista, en definitiva un sistema que ens explota com a joves i ens esborra com a poble.

La nostra, és una lluita inútil si no és compta amb la unitat dels diferents sectors socials combatius de la ciutat i la comarca, per tant, ens adrecem a la societat torrenca i catalana a col·laborar amb aquesta iniciativa juvenil, per dibuixar un mateix camí de lluita, la lluita contra el capitalisme i per la independència i el socialisme als Països Catalans.

Finalment, acabar esmentant que traiem el primer número d’aquest butlletí per necessitat de tenir un espai on poder-nos expressar sense censures, i per poder donar a conèixer la repressió que ja ve de lluny i s’ha intensificat la darrera setmana.


ELS FETS OCORREGUTS EL PASSAT DIJOUS 22 DE FEBRER

Dos agents de la Guàrdia Civil ens varen parar mentre estàvem penjant cartells pel poble, a prop del pont. Abans de començar la identificació l'agent que se’ns va dirigir ens va dir que li parléssim en castellà i que ell no estava obligat a conèixer i entendre el català. Primera falta als nostres drets. Tot seguit ens van preguntar si portàvem drogues. L’agent ens negà la identificació en tot moment a sobre txulejant: "eso es en la peliculas", ens digué. Saber el número de placa és un dret legítim: segona falta als nostres drets. Tot seguit i al veure que no ens podien empaperar amb un delicte que fos competència seva l’agent es ficà al cotxe.

Ens feren estar una bona estona esperant sense informar-nos de res fins que arribà la Policia Local. La sorpresa vingué quan vam saber que ens estaven posant una multa d’uns 600 euros. Just després d’això, l'agent de la Guàrdia Civil ens agafà tots els cartells. Més tard vàrem saber que només et poden incautar un cartell de cada tipus dels que tinguis i que si ho fan t'han de fer una notificació que no van fer. Aquests cartells valen entre 200 i 300 euros: d’això se’n diu robatori, tercera falta als nostres drets.

Nosaltres ens vàrem negar a firmar la multa perquè no reflectia la realitat dels fets, doncs a més figurava que vam encartellar façanes, fet totalment fals, a més, al escriure la multa la Policia Local no avisà, sinó que aparcà al altre costat del carrer i parlà tant sols amb la Guàrdia Civil. El motiu “oficial” de la multa fou que no teníem permís per encartellar, però resulta que és el primer cop que a Torredembarra es multa a algú per aquest motiu.

És important assenyalar que això no és un fet puntual, doncs en la campanya que vàrem fer contra la especulació, ja ens van identificar en la botifarrada per la defensa de Muntanyans, o bé les identificacions reiterades en llocs especialment polititzats del poble i la comarca. Havent-nos comunicat amb col·lectius que viuen en llocs on els mossos ja s'han desplegat, sabem que la intensitat de la repressió és exactament la mateixa.

ELS FETS OCORREGUTS A LA CALÇOTADA EL 25 DE FEBRER

La repressió no acaba aquí. Com molts ja sabreu, el passat diumenge 25 de Febrer és va fer a l'Auca la XIII Calçotada Independentista del Baix Gaià, que aquest any s'anomenà "per la Terra", ja que els fons recaptats aniran destinats a la lluita per evitar que es construeixi al pla parcial Muntanyans II. El cas és que, havent passat el dinar, començava el concert lúdico-festiu del cantautor Miquel del Roig, però la festa s'aigualí quan la Guàrdia Civil va arribar a davant de l'Auca a mig concert.

Dos agents procediren a registrar a un membre de l'assemblea que és menor. Llavors sortí una pilota de gent del local, els quals li recriminaren que registrés a un menor sense avisar als seus pares. Resulta que fa sis mesos que no paren de venir a l’Auca, per exemple la nit de cap d’any van venir tres cops. En aquell moment, el regidor Lluís Suñé trucà a la Policia Local, per tal de posar una denúncia al Guàrdia Civil per assetjament. Quant veieren que no cedíem a les provocacions, els agents marxaren, però just abans, un dels agents amenaçà a un militant de l'AJBG dient-li "nos veremos”. Així doncs, en font l’augment de la repressió a la vila, convoquem una manifestació de rebuig el divendres 2 de Març a les 19:00h de la tarda a la plaça del escorxador (casc antic). Fem una crida a tota la societat torrenca i catalana a solidaritzar-se.

PROU REPRESSIÓ AL JOVENT QUE LLUITA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada